Wat is Ayurvedische massage?

Een massage houdt u gezond De ayurvedische massage is oorspronkelijk bedoeld voor gezonde mensen en is daarmee onderdeel van de preventieve geneeskunde. Daarnaast helpt de ayurvedische massage bij het genezen van veel verschillende klachten.

Een echte ayurvedische massage onderscheidt zich door het gebruik van een ruime hoeveelheid warme kruidenolie. De kruidenolie heeft een smerende en medicinale werking.

De ayurvedische massage is een gehele lichaamsmassage waarbij dus ook het hoofd en gezicht meegenomen worden. Deze massage kenmerkt zich doordat er rekening wordt gehouden met:Echt genieten van een massage bij Surya Almere De werking van oliën is gericht op het balanceren van de dosha’s en het reinigen van de weefsels en kanalen.

De ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage waarbij de druk afgestemd is op de fysieke structuur van de cliënt. Door de behandeling van de energiekanalen – de nadi’s – en de energiepunten genaamd marma’s, heeft de ayurvedische massage een energetisch aspect. De masseur stemt middels meditatie af op de energie van de cliënt voor zij/hij de massage start.


Waarom een ayurvedische massage ?

De ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam en de geest worden gestimuleerd. De voordelen van een ayurvedische massage zijn:


Lekker ontspannen weer naar huis