Waar moet u op letten?

Voordat u gaat beginnen... Voordat u start met de lessen, wil yogastudio Surya Almere u nog 5 tips meegeven.

1. Het beste is om twee uur voor je begint met yoga-oefeningen te doen, niet meer te eten. Het drinken van water is geen probleem, integendeel, om de reinigende processen die yoga op gang brengt te ondersteunen, is het goed om voor, na en zelfs tijdens de les water te drinken.


2. Vrouwen die menstrueren moeten het een beetje rustiger aan doen. Doe geen oefeningen die druk op de buik veroorzaken, zoals de kaars- en beenhefoefeningen. Ook de vuurademhaling moet vermeden worden.

Zwangere vrouwen moeten voorzichtig aan doen 3. Wie rugklachten heeft of onder medische behandeling staat, moet de leraar/lerares daar meteen van op de hoogte stellen en zich tijdens de oefeningen bewust blijven van de eigen grenzen.


4. Heel belangrijk bij Kundalini yoga is dat je zelf oefent. De beste tijden zijn ‘s morgens vroeg en ‘s avonds voor het slapen gaan. Het belangrijkste is dát je oefent, ook al gaat het in het begin nog niet zo goed.


5. Als er geen bijzondere problemen zijn, kan een vrouw tijdens de zwangerschap tot en met de vierde maand de gewone Kundalini yogalessen blijven volgen (met speciale aandacht van de docent). Daarna is het beter om mee te doen met de speciale zwangerschapsyogalessen.