Wat is hormoon yoga?

Een massage houdt u gezond Hormoonyoga of overgangsyoga is een vorm van yoga die vooral bedoeld is voor vrouwen in de overgang. De overgang gaat vaak gepaard met lichamelijke klachten. De meeste klachten worden veroorzaakt door de hormoonhuishouding die uit balans is. Dit gebeurt statistisch gezien al vanaf het 40ste levensjaar maar rond het 45ste jaar beginnen vrouwen vaak klachten te krijgen als opvliegers, vermoeidheid, droge huid, nervositeit, depressie, haaruitval, droge slijmvliezen en verlies van libido.

Deze vorm van yoga is ook effectief voor vrouwen met PMS ongeacht de leeftijd daar die veroorzaakt wordt door een plotselinge daling in het hormoon niveau. Ook kan het helpen bij het zwanger worden. Het blijkt dat alle vrouwen vanaf 35 jaar er baat bij hormoonyoga hebben.

Hormoonyoga bestaat uit een serie stevige, dynamische yoga-oefeningen, gecombineerd met een specifieke ademhaling en een methode om de energie gericht te sturen naar plaatsen in het lichaam door middel van concentratie en visualisatie. De techniek  stimuleert de eierstokken, schildklier, bijnieren en hypofyse en laat ook het stress niveau dalen en zorgt zo voor een hogere oestrogeenspiegel.

Echt genieten van een massage bij Surya Almere Ik bied een korte cursus hormoon yoga aan. De cursus gaat pas van start als er zich voldoende vrouwen hebben aangemeld voor woensdagochtend van 11.00-12:30 uur en zaterdag  van 11:30 -13:00. Het gaat om 8 lessen en de kosten bedragen € 120.

Voorwaarde is wel dat de serie regelmatig, in het begin bij voorkeur iedere dag, en correct uitgevoerd wordt. De serie kost je gemiddeld een half uur. Na afloop van de cursus van 8 ochtenden kun je thuis de oefeningen met het instructieboekje voortzetten.

 

Lekker ontspannen weer naar huis

N.B. Overgangsyoga mag niet worden gedaan bij: