Wat is Kundalini Yoga?

De vuurademhaling staat centraal bij Kundalini Yoga Kundalini is een creatieve kracht in de mens. Het doel van Kundalini Yoga is om de levensenergie (Kundalini) in alle chakra's vrij te laten stromen. Jij ervaart het wanneer de energie van het klierenstelsel zich verenigt met de energie van het zenuwstelsel. Dat creërt zoveel gevoeligheid dat je de totaliteit van de hersenen signalen ontvangt en integreert. Als dit gebeurt word je totaal en volledig bewust.

Je creatieve potentieel wordt toegankelijk voor je. Kundalini Yoga wordt Yoga van bewustzijn genoemd. Het is een dynamische vorm van yoga die binnen de kortst mogelijke tijd resultaat oplevert.

Voor wie

Kundalini Yoga kan door iedereen worden beoefend en is zeer geschikt voor mensen die veel waarde hechten aan spiritualiteit en tegelijkertijd met beide benen op de grond en midden in deze wereld willen staan. Deze yoga-vorm is ontworpen voor actieve mensen die te maken hebben met de dagelijkse uitdagingen en spanningen van verantwoordelijkheden van elke dag.

Op vier handen

Het resultaat

Kundalini Yoga brengt jou in contact met jouw echte authentieke 'zelf'- zoals jij geboren bent: zonder angsten, innerlijke conflicten en frustraties. Kundalini Yoga werkt heel direct in op zowel het zenuwstelsel als het klierensysteem van de mens. Hierdoor ervaar je het effect van de oefeningen meteen aan den lijve in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid. Er wordt gezegd dat 1 jaar Kundalini Yoga beoefenen gelijk staat aan 12 jaar aan Hatha Yoga doen.

 

Werkwijze

Kundalini Yoga wordt meestal gegeven in de vorm van een serie oefeningen, Kriya genaamd. Tijdens Kundalini Yoga lessen wordt gewerkt met verschillende technieken tegelijk:

Surya is yoga voor iedereen


De Kundalini Yoga asana's en kriya's zijn dynamisch, meditatief, versterkend, ontspannend, helend en verlevendigend tegelijk.

De combinatie van lichaamshoudingen en bewegingsstromen, innerlijke concentratiepunten en ademhaling - zoals het gebruik van mantra 's, mudra's en bhanda's - bieden een ongelofelijke veelheid aan mogelijkheden om het individueel bewustzijn te verhogen en levensenergie (Kundalini) op te wekken.